12 syytä, miksi suolakurkun lientä ei koskaan tule heittää viemäriin!

Suurella osalla suomalaisista löytyy jääkaapista aivan varmasti purkki suolakurkkuja.

Et kuitenkaan tainnut tietää, että vettä, etikkaa ja suolaa sisältävä liemi sopii erittäin moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen?

Jos olet aikaisemmin kaatanut suolakurkkuliemen pois, tämän luettuasi et taatusti tee enää niin.

1. Apu vatsavaivoihin

Voi kuulostaa uskomattomalta, mutta viinietikan sisältämät hapot voivat tasapainottaa kehon ph-arvoa, mikä taas rauhoittaa vatsaa.

Tämä voi kuulostaa yllättävältä, mutta viinietiikan sisältämät hapot voivat olla erinomainen apu tasapainottamaan kehon omaa ph-arvoa. Se on siis oivallinen apu vatsavaivoihin.

2. Lievittää hyttysten puremien kutinaa

Kärsitkö kesäisin hyttysenpuremista? Et ole ainoa. Levitä puremakohtien alueelle suolakurkkulientä. Liemen sisältämällä etiikalla on ihon kutinaa vähentävä vaikutus. Tämän jälkeen kannattaa kuitenkin rasvata pistoskohdat, sillä suolalla on ihoa kuivattava vaikutus.

Wikimedia Commons

3. Ruukkukasvien pelastus

Onko sinulla huonekasveja, joiden parhaat päivät tuntuvat olevan jo ohitse? Kaada normaalin kastelun ohessa pieni määrä suolakurkkulientä. Suolainen vesi sisältää runsaan määrän kaliumia, joka on hyödyllistä kasveille. Hapot myös tasapainottavat kasvin ph-arvoja ja auttaa sitä piristymään uuteen kukoistukseen.

 

Joelk75

4. Apu lihaskramppeihin

Suolakurkkuvesi on erinomainen apu lihaskrampeista kärsiville ihmisille. Liemessä on runsas määrä natriumia ja kaliumia, jotka voivat olla avain lihaskrampeista eroon pääsemiseen.

 

5. Lääke krapulaan

Lähes jokainen meistä on varmasti kokenut krapulan, ja miettinyt onko siihen olemassa lääkettä. Suolakurkkuliemi ei todellakaan ole täydellinen krapulalääke, mutta suolalla on tutkitusti laskuhumalan oireita lievittävä vaikutus.

6. Puhdistaa kuparin

Monilla on kotona vanhoja kuparipannuja, joiden kunto voi vuosien jälkeen olla kehno. Kokeile pyyhkiä ne suolakurkkuliemeen kastetulla liinalla – voit saada nopeasti yllättäviä tuloksia.

Pixabay

7. Pidentää vihannesten säilymisikää

Tuntuuko sinusta, että kaapeissasi olevat vihannekset pilaantuvat ennen aikojaan? Kaada niiden päälle hieman suolakurkkulientä, niin ne säilyvät useita päiviä, ehkä jopa viikon pidempään!

Pixabay

8. Uutta makua drinkkeihin

Moni ei välttämättä mielellään maista suolakurkkudrinkkiä, mutta tämä resepti on hämmästyttäneet lukuisia ihmisiä. Sekoita jääpalojen kanssa yksi shotti vodkaa ja kaksi suolakurkkulientä. Kaada juoma martinilasiin ja nauti kohtuudella!

 

9. Apu närästykseen

Kokemusten mukaan suolakurkkuliemi ja hunaja yhdistettynä on erinomainen apu närästykseen. Ei muuta kuin kokeilemaan!

 

Maverick2003

10. Eroon rikkaruohoista

Suolakurkkuliemi toimii eirnomaisena toivomattomien vieraiden karkottajana. Kaada lientä rikkaruohojen päälle, niin ne vähitellen kuolevat pois.

 

Pixabay

11. Parantaa ruoan makua

 

Suolakurkkuliemi voi antaa yllättävän positiivista lisämakua esimerkiksi salaatinkastikkeeseen. Voit korvata liemellä esimerkiksi viinietikan.

12. Helpotusta palaneeseen ihoon

Mikäli ihosi on kärsinyt auringonoton yhteydessä, voit luoda oman after sun -voiteesi kurkkumehusta ja viinietikasta.

Kelly Sue

Moni ihminen ei taatusti tiedä suolakurkkuliemen vaihtoehtoisista käyttötarkoituksista. Mieti kahdesti seuraavan kerran kun kaadat liemen pois!

Jos luulet että kaverisi voisivat olla iloisia näistä vinkeistä, älä epäröi tämän jakamista heille.

Ei voittoa
200 Euroa
Ei voittoa
300 Euroa
Ei voittoa
500 Euroa
Ei voittoa
5€ Riskitöntä Pelirahaa
ONNEKSI OLKOON!! OLET 100 000:nes kävijä sivuillamme
Tämän kunniaksi voitit ilmaisen pyöräytyksen onnenpyörään, jossa voit voittaa jopa tuhansien eurojen arvoisia palkintoja! Pyöräytä rullaa ja voit lunastaa palkintosi välittömästi!
Osallistuminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Saat tietää ja lunastaa palkintosi välittömästi!