10 vaikutusta, jotka tapahtuvat kun alat syömään avokadoja!


Viime vuosina avokadot ovat nousseet yhä suositummaksi hedelmäksi suomalaisten keskuudessa, eikä se ole mikään ihme. Avokadojen ollessa paitsi taivaallisen hyviä, on ne myös monikäyttöisiä ja terveellisiäkin.

Listaamme lukijoidemme iloksi avokadojen terveyshyödyt:

1. Pienentää riskiä sydän- ja verisuonitauteihin

Avokadoissa on runsas määrä tyydyttymättömiä rasvahappoja, joilla on positiivinen vaikutus ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Avokadot sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, jotka tutkitusti ehkäisevät tulehdustiloja sekä parantaa verenkiertoa.

 

2. Painonhallinta

Avokadojen sisältämät kuidut lisäävät kylläisyyden tunnetta ja tämän avulla se voi olla avain pitämään liikasyömisen kurissa.

1200x630avocado.jpg
Kuva: Shutterstock

3. Vähentää riskiä sairastua syöpään

Avokadot sisältävät phytokemikaaleja, joilla on kolesteroliarvoja vähentävä vaikutus. Hedelmän sisältämä glutationi ja luteiini vähentävät riskiä sairastua suu- ja kurkkusyöpiin. Lukuisat tutkimukset osoittavat myös, että avokadot voivat vähentää riskiä sairastua myös rinta- ja eturauhassyöpään.

 

4. Todellinen vitamiinipommi

Avokadot sisältävät lähes 20 eri vitamiinia ja mineraalia.

Avocado
Kuva: Shutterstock

5. Suojaa silmiä ja ihoa

 

Avokadot sisältävät ravinteita, kuten karotenoideja, joiden uskotaan suojaavan silmiä. Avokadossa on myös ihon terveyttä ylläpitäviä ravintoaineita, kuten C-, E- ja B-vitamiineja ja siksi sitä käytetään myös kosmetiikassa.

 

6. Tasaa verensokeria

Avokadon runsas kuitupitoisuus sitoo itseensä haitallista kolesterolia ja pitää verensokerin tasaisena.

Avocado
Kuva: Shutterstock

7. Terveenä pysyminen

Tutkimuksien mukaan avokadoja syövät ihmiset sairastelevat muita ihmisiä vähemmän. Tämä johtuu avokadon sisältämistä antioksidanteista, joilla on vastustuskykyä parantavia vaikutuksia.

8. Hyväksi raskaana oleville naisille

Avokadot ovat hyviä raskaana oleville naisille, koska ne ehkäisevät sekä äidin että sikiön sairauksia. Niissä on paljon foolihappoa ja ne ovat erittäin tärkeä lisä raskauden aikana.

9. Kivun lievitykseen

Avokadot sisältävät öljyhappoa, joilla on tulehdusta estäviä vaikutuksia. Siten ne ovat hyviä estämään esimerkiksi nivelrikkoa.

10. Ennaltaehkäisee masennusta

Hedelmän sisältämä foolihappo ja kalium parantavat mielialaa ja voivat täten ennaltaehkäistä masennusta.

 

Olitko sinä tietoinen näistä avokadojen terveysvaikutuksista? Jaa nämä avokadojen terveysvaikutukset ystävillesi, jotta hekin tiedostaisivat tämän hedelmän terveysvaikutukset!

Ei voittoa
2000 Euroa
Ei voittoa
275 Euroa
Ei voittoa
25 ilmaispeliä
Ei voittoa
325 Euroa
Pyöritä onnenpyörää ja voita upeita palkintoja
Pyöräytä onnenpyörää voittaaksesi upeita pelipalkintoja. Osallistuminen on täysin ilmaista. Saat palkintosi välittömästi pyöräyttämisen jälkeen.
Osallistuminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Saat tietää ja lunastaa palkintosi välittömästi! Liittymällä sähköpostilistallemme, hyväksyt että lähetämme sinulle markkinoinnillisia viestejä. Emme jaa tai myy yhteistietojasi ulkopuolisille tahoille muuhun käyttöön. Voit koska tahansa perua uutiskirjeiden saannin.