Varoitus Facebookissa kulovalkean tavoin leviävästä viruksesta! – Varoita ystäviäsi!

 

Viime päivinä Suomeen on rantautunut ikävä viruksen tavoin leviävä ansa. Lukuisat käyttäjät ovat joutuneet uhriksi, jossa he klikkaavat uutiselta näyttävää linkkiä ja tahtomattaan jakavat eteenpäin kyseisen uutisen.

Linkit näyttävät aivan tavallisilta uutisilta, joissa kerrotaan muun muassa lapsen salaa kuvaamasta isoäidistä, naisten raiskaussuojista sekä edullisista tai ilmaisista älypuhelimista. Myös muunlaisia versioita voi olla liikkeellä.

Virus osoittautuu ongelmalliseksi siksi, että usein pelkkä linkin klikkaaminen saattaa aiheuttaa sen että itse päätyy jakamaan saman uutisen. Näin Facebook-ystäväsi voivat erehtyä sinun jakaneen kyseisen uutisen.Usein uutisen verkko-osoite on teespoon-alkuinen tunnus.

Valeuutisesta on havaittu löytyvän muita valeuutisia muun muassa tilausansoina tunneituista edullisista älypuhelimista ja muista huijauksista, joissa käyttäjä voi menettää merkittäviä summia rahaa!
attaan sitoutuu maksamaan kuukausimaksua tarpeettomasta palvelusta.Facebook-madon käyttämää keino, jolla se kopioi itsensä klikkaajan tekemäksi päivitykseksi ei ole tiedossa. Jos huomaa omalla Facebook-sivullaan epäilyttävän päivityksen, jota ei ole tehnyt, se kannattaa poistaa. Tärkeää on myös varoittaa ystäviä tästä leviävästä viruksesta, jotta vältymme jokainen ikäviltä yllätyksiltä!

 

Lähde: Digitoday

Ei voittoa
200 Euroa
Ei voittoa
300 Euroa
Ei voittoa
500 Euroa
Ei voittoa
5€ Riskitöntä Pelirahaa
ONNEKSI OLKOON!! OLET 100 000:nes kävijä sivuillamme
Tämän kunniaksi voitit ilmaisen pyöräytyksen onnenpyörään, jossa voit voittaa jopa tuhansien eurojen arvoisia palkintoja! Pyöräytä rullaa ja voit lunastaa palkintosi välittömästi!
Osallistuminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Saat tietää ja lunastaa palkintosi välittömästi!