Älä enää koskaan heitä kahvipuruja roskiin – lue 13 nerokasta tapaa käyttää ne hyödyksi!


Suomalaiset ovat tutkitusti kahvin suurkuluttajia. Tämä tarkoittaa sitä, että heitämme pois valtavan määrän kahvipuruja.

Useat meistä heittävät käytetyt kahvinpurut suodatinpusseineen roskiin. Luettuasi tämän artikkelin, toimit tulevaisuudessa ehkä toisin.

1. Tee itsellesi ylellinen suolakuorinta

Monet ovat tee-se-itse -ihmisiä. Erinomainen uusiokäyttötarkoitus kahvinpuruille on tehdä suolakuorinta, jolla saat ihostasi pehmeän ja hyvinvoivan.

Ohje on yksinkertainen: Sekoita 3 dl karkearakeista suolaa, 2 dl kuivattuja kahvinpuruja ja 2 dl öljyä. Voit käyttää mitä tahansa öljyä, esimerkiksi oliiviöljyä. Täältä löydät tarkemmat ohjeet kuorinnan tekemisestä.

2. Jäisen pihan hiekoittaminen

Tähän aikaan vuodesta on liukasta aikaa. Pihat ja tiet voivat olla peilijäässä. Voit käyttää kahvinpuruja ”hiekkana. Se estää tehokkaasti liukastumisen ja samalla purujen hapot saavat jään sulamaan nopeammin.

3. Tee itsellesi tuoksupallo

Tähän tarvitset vain kahvinpuruja ja sukkahousut. Laita kahvinpurut sukkahousujen sisään ja sido se tiukasti kiinni palloksi. Voit ripustaa tuoksupallon haluamaasi paikkaan.

 

4. Eroon kasvien tappajaetanoista

Kahvipurujen sisältämä happo pitää tappajaetanat poissa puutarhoista. Levitä siis vähän kahvipuruja ympäriinsä, niin ongelma on historiaa!

 

Wikipedia

5. Paranna kasvien satoa

Osa kasveista viihtyy hyvin kahvipuruissa ja hyönteisillä voi olla ikävä vaikutus satoon. Näin voit tehdä esimerkiksi porkkanoiden tai retiisien kohdalla. Sekoita siemenet kahvinpuruihin ja istuta ne normaalisti. Ei enää koskaan hyönteisiä, ja voit saada ennätyssadon!

6. Houkuttele matoja puutarhaasi

Et taatusti halua matoja sisätiloihin. Sen sijaan puutarhassa madot ovat toivottu asia. Madot rakastavat kahvinpuruja ja ne toimivat erinomaisesti luonnossa kasvimaan möyhentäjinä.

 

7. Tehosta kompostin toimintaa

Kompostin toimintaa voit tehostaa lisäämällä typen määrää. Kahvinpurut sisältävät suuren määrän typpeä, joten kahvipurut voit heittää myös kompostiin!

 

8. Tahranpoisto

Onko pannuissa tai kattiloissa vaikeita tahroja? Kokeile hieroa kahvinpuruilla ja kostealla rätillä. Huomioi kuitenkin, ettet käytä tätä menetelmää teflonpannuille tai muille herkille pinnoille.

9. Ikävän hajun poistaminen käsistä

Valkosipulin ja kalan leikkaamisen jälkeen kätesi voivat haista varsin epämiellyttävälle. Ongelma ratkeaa erinomaisesti kahvipuruja käsiin hieromalla. Käsien vedellä huuhtelun jälkeen ikävä haju on täysin poissa!

 

Wikimedia Commons

10. Kokkaa mureampaa lihaa

Lihasta saat paljon mureampaa kun lisäät pienen määrän kahvipuruja marinadiin. Sillä on erikoinen vaikutus, kun se tekee lihasta todella mureaa ja antaa hiukan savun makua sekaan.

 

11. Kissojen pitäminen loitolla

Vieraileeko naapureiden kissat pihallasi ilman että haluat asian jatkuvan näin? Levitä kahvinpuruja ja appelsiininkuoria, niin kissaongelma on historiaa.

 

Wikipedia

12. Tee uudesta puusta vanhan näköinen

 

Haluatko muuttaa puiset huonekalusi näyttämään vanhoilta ja arvokkailta? Levitä niihin hieman kahvinpuruja ja pyyhi – tulet yllättymään miten upea on lopputulos!

13. Eroon tummista silmänalusista!

Onko sinulla tummat silmänaluset? Pääset eroon tummista silmänalusista hieromalla niihin vähäisen määrän kahvinpuruja. Helppoa ja vaivatonta!

Moni ei taatusti tiedä näitä nerokkaita kahvinpurujen vaihtoehtoisista käyttötarkoituksista! Jaa tämä artikkeli ystävillesi jotta mahdollisimman moni lopettaa kahvinpurujen roskiin heittämisen! 

Ei voittoa
200 Euroa
Ei voittoa
300 Euroa
Ei voittoa
500 Euroa
Ei voittoa
5€ Riskitöntä Pelirahaa
ONNEKSI OLKOON!! OLET 100 000:nes kävijä sivuillamme
Tämän kunniaksi voitit ilmaisen pyöräytyksen onnenpyörään, jossa voit voittaa jopa tuhansien eurojen arvoisia palkintoja! Pyöräytä rullaa ja voit lunastaa palkintosi välittömästi!
Osallistuminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Saat tietää ja lunastaa palkintosi välittömästi!