Näin rahasi varastetaan tietämättäsi – julkisissa paikoissa piinaava vaara yleistyy!

Lähimaksuominaisuus on yleistynyt viime vuosina hurjaa vauhtia. Lähimaksulla voi maksaa Suomessa korkeintaan 25 euron arvoisia ostoksia. Lähimaksamisessa – kuten maksukorteissa yleensäkin – piilee kuitenkin omat vaaransa. Viime aikoina on ollut pinnalla tapauksia, joissa tuntematon ihminen on  maksupäätettä hyödyntäen tyhjentäneet ihmisten tileiltä rahaa. Menetelmää on sovellettu mm. ruuhkaisissa julkisissa kulkuneuvoissa ja väentungoksissa.

Asiaan on keksitty erilaisia ratkaisuja, vaikkei nekään ole täysin varkausvarmoja.  Turvallisuutta lisäävät ominaisuudet ovat vähentäneet väärinkäytösten riskejä, mutta aika ajoin ilmenee uusia tapauksia, joissa varkaat ovat keksineet uusia jippoja ja menetelmiä hyväuskoisten höynäyttämiseen.

Välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä, kannattaa olla valppaana ruuhkaisilla paikoilla eikä päästää tuntemattomia ihmisiä liian lähelle liian pitkäksi aikaa eri verukkeiden avulla. Mikäli havaitset epämääräisiä maksuja tiliotteessasi, ota välittömästi yhteys pankkiisi!

Jaa tämä varoittava uutinen ystävillesi levittääksesi tietoutta!