10 uskomatonta vaikutusta, jotka tapahtuvat kehollesi kun alat syömään inkivääriä!

Inkiväärijuomaa pidetään yleisesti täsmäapuna flunssan hoitamiseen. Inkiväärillä kuitenkin on lukuisia muitakin terveyshyötyjä, joista moni ei ole tietoisia lainkaan. Kokosimme alle inkiväärin 11 uskomatonta terveyshyötyä.

Tämän artikkelin luettuasi suosittelemme lämpimästi ottamaan inkiväärin osaksi säännöllistä ruokavaliotasi! Jos koet oppivasi uusia inkiväärin terveysvaikutuksia, arvostamme jos jaat tämän tärkeän artikkelin inkiväärin terveysvaikutuksista myös ystävillesi sosiaalisen median kautta! 

1. Verenpaineen aleneminen

Inkiväärin sisältämä kalium on tutkimuksissa havaittu olevan hyväksi verenpaineelle. Journal of Cardiovascular Pharmacology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin inkiväärin laskeneen tutkimuksessa mukana olleiden verenpainetta.

2. Sydämen terveysvaikutukset

Inkiväärin sisältämämillä öljyhartseilla on havaittu olevan kolesteroliarvoja alentavia vaikutuksia. Öljyhartsit vähentävät myös verisuonille haitallisten triglyseridien määrää, joka on suuri terveydellinen hyöty sydämen terveyden kannalta.

3. Painonhallinnan edistäminen

Inkivääri on apu myös painonhallintaan sen aineenvaihdunnallisten vaikutusten ansiosta. Inkivääri estää rasvojen imeytymistä sekä edistää ruoansulatuksen toimintaa.

4. Vastustuskyvyn parantaminen

Inkivääriä nautitaan flunssan ehkäisyssä aivan perusteellisesti, sillä inkiväärin nauttiminen edistää elimistön vastustuskykyä. Nämä vaikutukset perustuvat inkiväärin sisältämiin antioksidantteihin ja tulehdustiloja vähentäviin tekijöihin.

5. Lihaskivun lievitys

Inkivääri on myös täsmälääke esimerkiksi lihasharjoittelua seuraavaan lihaskipuiluun. Joidenkin tutkimusten mukaan inkiväärin lihaskipuja lieventävä vaikutus voi olla jopa 20-25 prosenttia!

6. Stressin, muistiongelmien sekä masennuksen ehkäisy

Inkiväärin nauttimisella on havaittu joissain tutkimuksissa olevan myös stressiä lieventäviä vaikutuksia, ehkäisevän Alzheimerin tautia sekä masennusta.

  • JAA TÄSTÄ!

7. Unenlaadun edistäminen

Inkiväärin sisältämällä melatoniinilla on tunnetusti unenlaatua parantavia vaikutuksia. Illalla nautittu inkivääri voi myös auttaa nukahtamisongelmiin, sillä melatoniini on tunnettu pimeähormonina.

8. Kuukautiskipujen lievitys

Joidenkin tutkimusten mukaan inkiväärillä havaittiin olevan myös kuukautiskipuihin lieventäviä vaikutuksia. Inkiväärin havaittiin vaikuttavan lähes yhtä tehokkaasti kuin ibuprofeeni.

9. Pahoinvoinnin lieventäminen

Inkiväärin syöminen on tunnettu keino lieventää esimerkiksi matkapahoinvointia. Se ei ole syyttä suosittu apukeino, sillä tutkimustulokset vahvistavat tämän terveysvaikutuksen.

10. Verensokerin tasaaminen

Inkiväärin nauttiminen on yksi keino verensokerin tasaamiseen. Tasainen verensokeri on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta, minkä vuoksi suosittelemme inkiväärin lisäämistä osaksi päivittäistä ruokavaliotasi!

 

Nämä uskomattomat terveysvaikutukset eivät ole monille tuttuja lainkaan. Jos sinä opit jotain uutta inkiväärin uskomattomista terveysvaikutuksista, jaa nämä tärkeät terveysvaikutukset ystävillesi Facebookissa!

Lähde: Iltalehti.fi

Ei voittoa
2000 Euroa
Ei voittoa
275 Euroa
Ei voittoa
25 ilmaispeliä
Ei voittoa
325 Euroa
Pyöritä onnenpyörää ja voita upeita palkintoja
Pyöräytä onnenpyörää voittaaksesi upeita pelipalkintoja. Osallistuminen on täysin ilmaista. Saat palkintosi välittömästi pyöräyttämisen jälkeen.
Osallistuminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Saat tietää ja lunastaa palkintosi välittömästi! Liittymällä sähköpostilistallemme, hyväksyt että lähetämme sinulle markkinoinnillisia viestejä. Emme jaa tai myy yhteistietojasi ulkopuolisille tahoille muuhun käyttöön.

Jaa Facebookissa!

Jakamalla tämän Facebookissa, saat 1000€ arvoisen edun!