Tutkimus: Lasi viiniä vastaa tunnin kuntosalitreeniä!


Punaviinillä on tutkitusti monenlaisia positiivisia vaikutuksia terveyteen. Jo yhdellä lasillisella punaviiniä on havaittu olevan syöpää sekä dementian kehittymistä ehkäiseviä vaikutuksia. Punaviinin on myös havaittu parantavan sydämen toimintaa sekä tasoittamaan verensokeria.

Erään tuoreen tutkimuksen mukaan lasillinen punaviiniä vastaa myös tunnin kuntosalitreeniä. Albertan yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että punaviinillä on samankaltaisia vaikutuksia kuin urheilulla.
Tutkimuksessa havaittiin punaviinin sisältämän resveratrolin olevan ihmisen terveydelle hyödyllistä samaan tapaan kuin liikunta.

Tutkija Jason Dyck kertoi tutkimuksesta olevan hyötyä etenkin heille, jotka eivät fyysisistä syistä kykene harrastamaan kunnolla liikuntaa. Nauttimalla lasillisen punaviiniä, he voivat saada liikuntaa vastaavia

Dyck kuitenkin muistuttaa, ettei punaviini yksin korvaa terveellisiä elämäntapoja, eikä toisaalta liiallinen punaviinin nauttiminen ole terveydelle eduksi. Tieto punaviinin hyödyistä on kuitenkin mieltä lämmittävää, sillä lasillisen juomista ei tarvitse enää stressata vaan se voikin olla aivan posiitiivinen asia!

Jaa tämä ilahduttava uutinen ystävillesi, ja nauttikaa punaviiniä!